Wil je starten met airbrushen, maar weet je nog niet zeker welk airbrush pistool je moet hebben? Dit blog gaan dieper in op de verschillende typen airbrushes en geef de eigenschappen van elk type. Na het lezen weet je precies welke airbrush aansluit op jouw wensen en behoeften.

De typen zijn in te delen op basis van verschillende factoren. We beginnen met het controletype. Alle airbrushes werken met één enkele trekker, hoewel de trekker in sommige gevallen anders werkt.

Double action of dual independent control

Dit is het meest populaire type airbrush onder professionele gebruikers. Bij double action airbrushes beheer je met de trekker het verfvolume en de luchtstroom. Wanneer de trekker wordt neergedrukt, gaat de lucht door het luchtpenseel. Trek je de trigger achterwaarts, dan stroomt de verf eruit. Hoe meer je trekt, des te meer verf er wordt gespoten. Hierdoor heb je controle over de hoeveelheid verf die je spuit.

Automatisch of double dependent control

Dit type airbrush maakt gebruik van een specifiek trigger-ontwerp, waardoor je tijdens het airbrushen de trigger niet hoeft over te halen voor luchtstroom. Het spuiten van de verf doe je echter nog wél handmatig, door de trigger naar achteren te trekken. Het verschil zit hem dus in de geautomatiseerde luchtstroom.

Pistol grip airbrushes

Dit type airbrush maakt gebruik van een andere trigger-vorm. De trigger vind je onder het luchtpenseel en zodra je naar achteren trekt, wordt de luchtklep geopend en volgt de luchtstroom. Harder trekken heeft tot gevolg dat de druk toeneemt en er meer verf uitkomt.

Single action airbrushes

Bij een single action airbrush heb je met de trekker controle over de luchtstroom. Duw je de trekker naar beneden? Dan gaat de lucht door de airbrush en kun je verven. Wanneer je de trekker loslaat, stopt de luchtstroom.

Scenery Workhsop – alle benodigdheden voor airbrushen

Ben je op zoek naar materiaal voor het airbrushen, zoals een airbrush pistool, een airbrush compressor, of airbrush verf? Bij Scenery Workshop vind je alle benodigdheden, en meer. Als modelbouw benodigdheden groothandel leveren zij alle materialen die nodig zijn om wargaming sceneries te bouwen, maar ook historische modellen. Het volledige aanbod vind je op https://www.sceneryworkshop.nl/. Heb je nog een vraag die onbeantwoord is gebleven? Bel dan gerust naar 024 7370271.

modelbouw materialen van scenery workshop