Funko Pop! figuren zijn leuke, kleine figuurtjes uit je favoriete films, series en games. Als je denkt aan popcultuur verzamelobjecten die leuk zijn, makkelijk te verzamelen, en helemaal passen bij jouw levensstijl, dan is de kans groot dat je denkt aan Funko. Het merk maakt zo veel geweldige producten, waardoor er voor iedereen herkenbare personages te vinden zijn! Er zit een hele verzamelcultuur achter deze poppetjes. Zijn ze nieuw voor jou? Dan leggen we je graag uit wat het is en wat de belangrijkste vragen zijn.

Wat zijn Funko Pop Figuren?

Funko Pop figuurtjes zijn vinyl popcultuur verzamelobjecten gemaakt door Funko Inc. De Pop! lijn is een specifieke lijn van figuurtjes die zij verkopen. Daarnaast bieden ze nog veel meer figuren aan om te verzamelen. Andere lijnen zijn Dorbz, Mystery Minis en Rock Candy.

Wat betekent het als een Pop Vaulted is?

Funko figuurtjes die in de ‘vault’ zijn gezet, worden vaak aangeduid als ‘Vaulted’. In principe betekent dit dat ze met pensioen zijn. Deze figuurtjes worden niet meer gemaakt, zodat er nog maar een select aantal Pop! figuurtjes in omloop zijn. Voor verzamelaars is dit goed nieuws, aangezien dit betekent dat ze speciale of zeldzame items hebben.

Wat is de zeldzaamste Pop Figure?

Den ene Funko is zeldzamer dan de andere. Van het ene poppetje worden duizenden geproduceerd, maar dat is lang niet bij alle het geval. Soms worden ze ook in oplages van bijvoorbeeld 480 stuks wereldwijd gemaakt. Er zijn echter ook Funko Pop! waar er maar slechts 10(!) gemaakt worden. Een van de zeldzaamste uitgaves is een duo pack van Willy Wonka en Oompa Loompa. Ook het setje gesigneerde platina en goud metallic Stan Lee is zeer beperkt uitgegeven. Ook tijdens San Diego Comic-Con worden vaak zeer beperkte hoeveelheden van een bepaalde Pop! uitgebracht.

Waar is Funko gevestigd?

Dit hangt ervan af of je wilt weten waar Funko hun merchandise maakt, of dat je geïnteresseerd bent in een bezoek aan Funko HQ. Hoewel ze geen Pop! produceren in hun hoofdkwartier in Everett, Washington, hebben ze wel een ruimte in hun gebouw genaamd de Funko Pop! fabriek waar gasten Pop! figuur onderdelen kunnen mixen en matchen om hun eigen aangepaste figuurtjes te maken. Voor de rest wordt de Funko koopwaar vervaardigd door fabrieken in China.

Voor iedereen een geschikte Funko Pop!

Hou je van anime? Kijk dan eens naar onze Funko Pop! My Hero Academia All Might Glow-in-the-Dark Vinyl Figure, onze Funko Pop! Animation Avatar: The Last Airbender Zuko Lightning Glow-in-the-Dark Vinyl Figure, of Pokémon, Marvel en Disney. Is Star Wars meer jouw ding? Of wat dacht je van echte sporthelden, zoals Venus Williams, Braley Beal, of Nikola Jokic? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een Funko Pop! van te vinden.

Dus, laat je Funko feest maar beginnen! Bekijk het aanbod van Funko Pop! https://www.gameland-groningen.nl/nl/funko/

creatieve oplossingen voor whiskyvaten