Een goede nachtrust is afhankelijk van meerdere factoren, zoals stress, je dagelijkse activiteiten en zelfs je eetgewoonten. Een andere factor die ook van grote invloed is op de kwaliteit van je slaap is het matras dat je gebruikt. “Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een matras?”, vraag jij je af. Daar gaan we in dit blog antwoord op geven.

Een goede ondersteuning

Een goed ondersteunend matras gaat gepaard met een kwalitatieve nachtrust. Een matras met een slechte ondersteuning kan tot gevolg hebben dat eventuele rugklachten worden verergerd. Het ondersteunend vermogen van een matras wordt bepaald door het vermogen om een gelijkmatige, stevige vorm te behouden, ook wanneer je erop ligt.

Het belang van comfort

Het eerste waar we aan denken wanneer we een nieuw matras aanschaffen is comfort. Ligt het matras niet lekker? Dan is het verstandig een ander matras te kiezen. Zorg ervoor dat wanneer je een woonwinkel bezoekt, je ook zeker de tijd neemt om de matrassen te testen. Daarmee verklein je de kans op een miskoop aanzienlijk.

Het materiaal

Het vermogen van een matras om ondersteuning en comfort te bieden is grotendeels afhankelijk van het materiaal. Sommige materialen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende hardheden, maar kunnen zich niet aan je lichaam aanpassen. Andere materialen kunnen dat wel. Welk materiaal geschikt is voor jou is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

matras dat ondersteuning en comfort biedt
matras dat zich aan je lichaam aanpast
comfortabel matras

Waarde van het matras

De zoektocht naar een goed matras komt overeen met het zoeken naar overige woonitems. Het is van belang dat je let op kwaliteit, comfort en ondersteuning, terwijl je tegelijkertijd ook een budget in je achterhoofd moet houden. We raden aan modellen van verschillende merken te testen, zodat je een duidelijk beeld krijgt van zowel het merk als het type matras dat bij je past.

De Jong bedden en Wonen; jouw complete woonwinkel

Zoek je een kwalitatief matras voor een degelijke prijs? Dan kun je De Jong Bedden en Wonen kiezen uit diverse merken en modellen. Ben je naast matrassen ook op zoek naar bedbodems, of zoek je misschien een ander interieuritem? Ook daarvoor ben je bij De Jong Bedden en Wonen uit provincie Groningen aan het juiste adres. Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust door naar de woonwinkel te bellen via 0596680866.