Whiskyvaten worden niet alleen gebruikt voor het opslaan van whisky. Je kunt ze namelijk ook gebruiken voor het creëren van unieke meubels, regentonnen, plantenbakken en nog zoveel meer. Wil je op ideeën worden gebracht, of ben je gewoon benieuwd wat je allemaal van een whiskyvat kunt maken? Lees dan snel verder!

1. Whiskyvat tafel

We starten met een vrij basic oplossing: de whiskyvat tafel. De rustieke en vintage ogende tafel biedt een unieke toevoeging aan elke woonkamer.

2. Unieke stoel

Een whiskyvat kan ook gebruikt worden voor het creëren van een unieke stoel. Dit zorgt voor een leuke toevoeging aan je tuin, maar kan natuurlijk ook binnen worden geplaatst.

3. Comfortabel bed voor je hond

Je zou er niet snel opkomen, maar hergebruikte whiskyvaten worden nogal eens gebruikt voor het maken van een hondenbed. Zorg voor een comfortabel hondenkussen en het beestje in niet meer van zijn of haar plek te krijgen.

4. Prachtige plantenbakken

Whiskyvaten worden steeds vaker gebruikt als plantenbakken. Zorg ervoor dat je kleurrijke bloemen plant en wees niet zuinig met het aantal bloemen. Zo zorg je namelijk voor een prachtige, volle whiskyvat plantenbak.  

5. Statafel

Ook een vrij voor de hand liggende oplossing: de whiskyvat statafel. Heb je wat vrienden uitgenodigd? Dan kunnen ze zich rondom je statafel verzamelen, terwijl ze je artistieke creatie bewonderen.

6. Wastafel

Met zijn mooie vorm en ideale grootte is een whiskyvat te hergebruiken als wastafel. Plaats hem in je tuin tijdens het barbecueën en maak het de mensen gemakkelijk.

creatieve oplossingen voor whiskyvaten

7. Geschikt als opslagplank

Deze heb je misschien nog niet voorbij zien komen. Het whiskyvat dient in 3-4 gelijke stukken gezaagd te worden, waarna je hem in je badkamer of op een andere nuttige plek kunt plaatsen.

8. Babybed

Ook een creatieve oplossing en natuurlijk leuk voor de kleine. Je baby krijgt het gevoel op een schip te slapen.

9. Drumstel

Leuk voor de muzikanten. Met een whiskyvat drumstel kun je er zeker van zijn dat je een drumstel hebt dat (haast) niemand heeft. Echter is het meer dan alleen een collectors item. Het is namelijk mogelijk om het drumstel zo te maken dat je er ook écht op kunt spelen.

10. Koeler

Het is mogelijk om een enorme drankkoeler te maken van je whiskyvat. Erg leuk voor tijdens het picknicken of barbecueën.

11. Drinkfontein

Een whiskyvat drinkfontein is een mooie toevoeging aan je tuin en creëert een rustgevende ambiance. Het geluid van doorstromend water is ideaal voor yoga of meditatie.