Wat je waarschijnlijk wel eens vaker hoort, is dat de sauna erg goed zou moeten zijn voor je gezondheid. Steeds meer jonge mensen zweren erbij en het gehele concept wordt steeds populairder. Er is haast niemand meer die nog nooit in de sauna is geweest. Je zou er fitter en gezonder van worden. Klinkt goed, maar wat is er nou precies zo gezond aan een saunabezoekje?
Dít is wat een bezoek aan de sauna precies met jouw lichaam doet
Doordat het erg warm is in de sauna begin je te zweten. En iedereen weet; door te zweten verlies je lichaamsvocht. Dit zorgt ervoor dat je bloedsomloop een boost krijgt. Een verbeterde bloedsomloop zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen uit het lichaam en vermindering van stress. Wanneer je wilt afvallen is een bezoekje aan de sauna dus zeker aan te raden! Vind je een bezoekje aan een publieke sauna ongemakkelijk? Gelukkig zijn hier andere alternatieven voor. Zo kun je bij LOFF Wellness in Assen bijvoorbeeld de sauna privé boeken! Op deze manier kun je genieten van de voordelen van een sauna, zonder andere (onbekende) mensen om je heen.
Verbeter jouw weerstand
Een bezoek aan de sauna verbetert jouw weerstand. Wat? Ja echt! Mensen die vaker naar de sauna gaan hebben een betere weerstand! Dit komt doordat er meer witte bloedcellen aangemaakt worden. De bloedsomloop verbetert en je lichaam reageert beter op warm en kou. Dit zorgt ervoor dat er antistoffen aangemaakt worden, welke ervoor zorgen dat je minder snel verkouden wordt.
Verbeterde nachtrust
Ook wanneer je ’s nachts veel moeite hebt met in slaap komen biedt een saunabezoek uitkomst. Door het ontspannen effect van de sauna zul je ’s nachts eenvoudiger in slaap komen.
Saunabezoek bij ademhalingsproblemen en als pijnbestrijding
Heb je last van bronchitis of astma? Ook dan is de sauna weer een uitkomst. Dankzij de sauna verbetert je doorbloeding, worden de slijmvliezen soepeler en kun je vrijer ademhalen.
Wanneer je juist vaak last hebt van pijnlijke spieren, spierpijn of pijnlijke gewrichten zorgt de sauna er juist voor dat de stijfheid van de spieren vermindert. Hierdoor herstellen de spieren zich sneller.