Ampère, spanning, Li-Ion… het zijn allemaal termen die je zou kunnen horen als je op zoek bent naar accu gereedschap om in en rondom het huis te gaan klussen. Ondanks dat je de meeste termen wel zult kennen, weet je misschien niet wat het allemaal betekent. Daarom leggen we graag uit wat alles betekent. Op die manier ga je goed voorbereid op zoek naar het meest ideale gereedschap voor jouw klussen.

Het juiste accugereedschap helpt jou om de beste prestaties neer te zetten. Het beste accu gereedschap vind je bij HoukemaTools.

creatieve oplossingen voor whiskyvaten

Hoe de batterijtechnologie is verbeterd

Als je een timmerman vertelde dat je op niets anders vertrouwde dan een accuboormachine om al je schroef- en boorklussen 15 jaar geleden uit te voeren, zou hij je hebben uitgelachen.  De accutechnologie is de afgelopen tien jaar enorm verbeterd en in sommige gevallen kunnen de gereedschappen net zo goed functioneren als gereedschap met snoer.

Een van de grootste problemen met batterijen in het verleden was de batterijduur. Er is niets vervelender dan je batterij halverwege het werk leeg te laten lopen. Moderne Li-Ion-batterijen kunnen gedurende langere tijd stroom leveren en ook vrij snel weer opgeladen worden, waardoor ze de moeite waard zijn om in te investeren.

Welk type batterij is het beste voor draadloos gereedschap?

De snoerloze gereedschapsindustrie is exponentieel gegroeid sinds het uitbrengen van de Li-ion batterij, voornamelijk door de enorme verbetering ten opzichte van de andere oudere accutypes. De Li-ion batterij is dan ook de beste batterij voor je gereedschap. Maar er zijn uiteraard nog meer zaken waar je op kunt letten en gebruik van kunt maken.

Inzicht in de capaciteit en specificaties van de batterij

Wanneer je draadloos gereedschap koopt, zul je merken dat de apparaten verschillende accuspecificaties zullen hebben. De meest voorkomende zijn:

  • spanning (V)
  • ampère-uren (Ah)
  • Type batterij (Li-Ion, NiCd, NiMH)

Je zou misschien zeggen: hoe hoger deze getallen, hoe beter Hoewel dit het voor de hand liggende antwoord lijkt, hangt het wel af van tal van factoren die we graag behandelen. Het ampère geeft aan hoelang de batterij meegaat. Voltage zegt iets over de kracht van de batterij en batterij type zegt iets over de technologie en materialen die zijn gebruikt voor het maken van de batterij.

Opladen van Draadloze accu’s

In het verleden kon je verschillende laders en accu’s verwisselen. Tegenwoordig zijn de meeste snoerloze gereedschapsbatterijen ontworpen om te werken met een specifieke oplader, vooral die met Li-Ion-batterijen. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van de accu’s wordt verlengd en beter opgeladen worden.