Een huis compleet naar wens; dat is voor velen een droom. De buitenkant van de woning ziet er precies uit zoals jij dat wilt, de keuken heeft de kleuren die jij mooi vindt en de tuin is precies aangelegd naar smaak. Dat klinkt super!

Helaas klinkt dat tegelijkertijd ook erg duur en onbereikbaar. Het lijkt namelijk erg lastig om een partij te vinden die kan ondersteunen in alle aspecten van de bouw van een nieuwe woning. Gelukkig is er wél zo’n partij. De Woonwensfabriek uit Assen. Hier kun je een huis bouwen in samenwerking met de specialisten van deze partij. Misschien is het bouwen van jouw nieuwe woning toch minder lastig dan je zelf dacht.

Jouw droomhuis laten realiseren door de Woonwensfabriek? Hoe werkt dit?

De Woonwensfabriek heeft door de jaren heen reeds meer dan 2.000 woningen gerealiseerd. Deze partij kan aan je woonwensen voldoen. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een twee-onder-een-kap woning, een royale villa, een huis met een rieten dak, of een huis in Scandinavische stijl. De specialisten van de Woonwensfabriek kunnen jouw dromen waarmaken.

Het proces verloopt (in grote lijnen) in de volgende zes stappen

Stap 1: begin met dromen

In de eerste fase neem je jouw wensen en ideeën over jouw droomhuis door met een ontwerper van de Woonwensfabriek. Dit is misschien ook wel de leukste fase, want in deze fase mag je echt dromen! Je kunt kiezen uit elementen van bestaande woningtypen, maar als je geheel blanco wilt starten en de woning écht naar jouw smaak wilt laten ontwerpen, is dit ook mogelijk.

stappenplan huis bouwen

 

Stap 2: begin met visualiseren

In de volgende fase hebben de specialisten van de Woonwensfabriek een moodboard gemaakt, vanuit waar jouw persoonlijke wensen worden omgezet naar specifieke ideeën. In opvolging hiervan gaan jullie bij verschillende showrooms langs om verschillende ruwbouwmaterialen (gevelstenen en dakpannen) en tegels en sanitair te gaan bekijken.

 

Stap 3: de bouw kan bijna beginnen

Vervolgens kun je gaan kijken bij verschillende, reeds gerealiseerde, woningen. Op deze manier kun je met eigen ogen gaan bekijken hoe de woningen daadwerkelijk opgeleverd worden. Hierna zul je een offerte ontvangen van het plan en wanneer je zelf tot in detail tevreden bent, kan er begonnen worden met de bouw van het nieuwe huis.

Stap 4: vergunningen en bouwvoorbereiding

In de vierde fase worden de vergunningen geregeld. De bouwvoorbereiding gaat vervolgens van start!

oplevering van jouw nieuwe woning

Stap 5: begin van de bouw

Vervolgens gaat de daadwerkelijke bouw van de woning van start. De Woonwensfabriek zal zorgen dat alle afspraken worden nageleefd en zal jou als bouwer op de hoogte houden van het gehele proces.

Stap 6: oplevering van jouw nieuwe woning

Wanneer jouw nieuwe droomhuis wordt opgeleverd, is het lastig om door alle enthousiasme zaken niet over het hoofd te zien. Om dit te voorkomen, krijgt elke woning die wordt opgeleverd door de Woonwensfabriek een opleveringskeuring door Vereniging Eigen Huis. Op deze manier weet je zeker dat de woning tot in de puntjes is afgewerkt.