Nu de kappers weer een tijdje dicht zijn, kan het zo zijn dat jouw man, vriend of zoon net te laat was met langs de kapper gaan. Jammer zo voor de feestdagen! Dit is namelijk wel de tijd dat mannen er goed uit willen zien. Gelukkig is het ook mogelijk om zelf met de professionele kappersschaar en de tondeuse aan de gang te gaan. In dit blog lees je hoe!

Het haar van jouw man knippen met een schaar

Mannenhaar knippen is in de praktijk moeilijker dan het lijkt. Is het nog niet perse nodig om het haar te knippen? Dan raden we aan hier nog even mee te wachten. Begint het haar écht te lang worden, of vertrouwt hij jou echt? Dan is het verstandig om de volgende tips op te volgen:

  • Knip het haar alleen met een professionele kappersschaar! Met de keukenschaar aan de slag gaan is geen goed idee, aangezien deze schaar een stuk dikker en botter is. Hierdoor kun je de puntjes van het haar beschadigen, waardoor deze eerder gaan splijten.
  • Zorg dat je het haar handdoekddroog knipt. Wanneer het haar nog licht vochtig is, kun je het beste zien hoe het kapsel valt. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan achteraf!
  • Tijdens het knippen kam je het haar in de natuurlijke groeirichting. Knip het op deze manier stukje bij stukje af.
  • Het overtollige haar scheer je met de tondeuse!
haar man knippen met schaar

Het haar opscheren met de tondeuse

Tondeuses zijn doorgaans uitgerust met verschillende opzetstukken, waardoor je zelf de lengte kunt bepalen. Des te lager het cijfer aangegeven op de opzetkop, des te korter het haar wordt. Zo zul je bij een stand onder de tien millimeter bijvoorbeeld de hoofdhuid zien. Ben je nog niet eerder met de tondeuse in de weer geweest? Start dan vooral op een langere stand. Zo kun je het haar achteraf nog korter maken.

Volg de volgende tips voor een mooi resultaat:

  • Gebruik de tondeuse alleen op schoon haar. Zorg er dus voor dat er geen gel en stylingsproducten in het haar zitten.
  • Begin onderaan het haar en maak glijdende bewegingen tegen de haarrichting in. Werk op deze manier heel het haar af, zodat je geen plukjes vergeet.
  • Ga vervolgens nog eens over het hele haar, om op deze manier de haartjes die je per ongeluk hebt overgeslagen nog korter te krijgen.
  • Met de kortste stand scheer je het overtollige nekhaar
  • Rond de oren kun je het beste met de punt van de tondeuse scheren. Ga erg voorzichtig te werk, zodat je niet uit kunt schieten!

Wil je een overgang van lang naar kort? Zorg dan dat je het haar opscheert met de verschillende opzetstukken van de tondeuse.

haar man knippen met tondeuse

Alle tools die je nodig hebt om het haar van jouw man te kunnen knippen vind je op https://www.kappersshop.com/!