Ben je op zoek naar wooninspiratie en ben je benieuwd wat de woontrends 2020 zijn? Ontdek hier de allerlaatste woontrends hier! Deze trends zijn toepasbaar op verschillende woonstijlen. Alle trends die je hieronder gaat lezen zijn verkrijgbaar bij Woonland! Woonland is een ware meubelstunter én altijd op de hoogte van de laatste woontrends. Zo ook in 2020.

Het jaar 2020 is romantisch qua kleurgebruik, stoffen en vormen. We zien veelal mooie prints, velvet, planten en warme kleuren terug. Ben je benieuwd naar de woontrends van 2020? Lees dan snel verder!

Woontrend #1: wabi sabi – Japanse eenvoud

wabi sabi woontrend 2020

Bij de woontrend “wabi sabi” draait alles om eenvoud, puurheid en duurzaamheid. Het interieur hoort niet meer strak gestyled te zijn, het moet vooral leefbaar zijn en het is belangrijk dat spullen een “verhaal” hebben. Haal takken uit de natuur als accessoire en zet meegenomen souvenirs op display. Wabi sabi draait helemaal om authenticiteit, imperfectie en harmonie.

Woontrend #2: ronde vormen

woontrend 2020 ronde vormen

In 2019 hebben we deze trend al veelal gezien, maar in 2020 is ook deze trend weer niet weg te slaan uit ons interieur: ronde meubels! Ronde vormen geven het interieur een speelse vibe en verzachten de uitstraling van het huis. Leg een rond kleed op de vloer, hang een ronde spiegel aan de muur of kies voor een ronde salontafel.

 

Woontrend #3: natuurlijke producten en materialen

natuurlijke producten en materialen

Ook deze trend zien we al langer: natuurlijke producten in huis! De natuur halen we het huis in. We kiezen voor veel planten, voor leer, rotan, hout, jute en marmer. Ook droogbloemen zijn helemaal terug! Natuurlijke producten geven het huis een warme, huislijke sfeer. Deze kleuren staan vooral mooi met okergeel, bordeauxrood, bruin en roestkleur.

Woontrend #4: duurzaamheid

duurzame woning met planten

De afgelopen jaren stond duurzaamheid bij velen al hoog in het vaandel. Deze duurzame, modulaire trend trekt zich ook in het jaar 2020 door. Denk hierbij aan de kleine dingen zoals veel planten in huis, gloeilampen vervangen voor LED verlichting en het scheiden van afval, maar ook grotere aanpassingen zoals zonnepanelen op het dak en de isolatie van de woning verbeteren.

Woontrend #5: handgemaakte of tweedehands producten

handgemaakt servies

In 2020 zien we veel handgemaakte en tweedehands producten. Deze trend sluit ook compleet aan bij de vorige woontrend, namelijk duurzaamheid. Wat is er nou duurzamer dan een meubelstuk die geen deel heeft uitgemaakt van massaproductie?

Wat is jouw favoriete woontrend in 2020? Laat het ons weten!