Het industriële interieur is de laatste jaren behoorlijk in opkomst. Steeds meer mensen kiezen voor deze robuuste en stoere stijl. Meubelzaken weten dat natuurlijk ook, dus het aanbod van meubels en accessoires blijft maar groeien. Daarbij speelt ook verlichting een grote rol. Wij nemen drie soorten lampen voor je door.

Hanglamp

De industriële hanglamp zie je veel terug boven eettafels. De lamp kan een mooi geheel vormen met de vaak robuuste, houten tafel. Praktisch gezien vervult de hanglamp een belangrijke functie, want fatsoenlijke verlichting is gewoon noodzakelijk tijdens het eten. Maar het oog wil ook wat. Industriële hanglampen zijn vaak gemaakt van metaal, hout, glas of koper.

Meestal is er op z’n minst een knipoog naar lampen die vroeger echt in werkplaatsen en fabrieken hingen. Maar er zijn ook genoeg modellen wat een meer abstract of speels ontwerp, dat weinig meer met een functionele werklamp te maken heeft. De afwerking is vaak wat verweerd, waardoor het lijkt alsof de lamp al een lang leven achter de rug heeft.

Industriële lamp

Vloerlamp

Een design statement maken kan goed met een industriële vloerlamp. Ze staan mooi in een hoek, bijvoorbeeld naast de bank. Wat je heel vaak ziet, is de zogenaamde driepoot. Dit type heeft bovenop een lamp die kan draaien en kantelen. De poot is meestal gemaakt van hout en de lamp doet wat denken aan de schijnwerper van een vuurtoren. 

Vind je dit niks? Er zijn ook genoeg andere opties. Denk aan meer strak vormgegeven lampen met één poot, met daarop een fraaie bolle lamp. Natuurlijk is het leuk om te kiezen voor een exemplaar dat goed past bij je hanglamp.  Wil jij echt een design statement maken? Kijk dan eens hier voor industriële vloerlampen: https://www.dimehouse.nl/lampen/industriele-vloerlamp/

Tafellamp

De tafellamp staat op de tafel. Nou nee, dat hoeft niet altijd. Zo’n lamp plaats je bijvoorbeeld ook in of op een kast. Dat kan in de woonkamer zijn, maar net zo goed in de slaapkamer. Het is een mooie verrijking voor je industriële interieur. Online is er echt een gigantisch aanbod te vinden van deze lampen, die vaak een wat verweerde look hebben. Je ziet veel modellen met een metalen grill. 

Ook vierkante houten lampen komen vaak voor. Designers leven zich echt uit met dit type lamp, dus voor de liefhebbers van industrieel design is er genoeg keuze. Vergeet echter niet de functionaliteit: de lamp moet ook het licht bieden dat jij nodig hebt in de kamer.

Een fraai aanbod van industriële lampen vind je hier: https://www.dimehouse.nl/lampen/

Industriële vloerlamp