Daarom. Nee, dat is een te kort antwoord. Allereerst heb je sowieso een kast nodig. Sterker nog, je hebt normaal gesproken meerdere kasten nodig. Een tv-meubel, boekenkast, wijnkast, een mooi dressoir en een vitrinekast. Maar hoe vind je nou een mooie kast, die voldoet aan jouw eisen. Nou, bijvoorbeeld door dit blog te lezen. Wij leggen je hier namelijk uit waarom je voor een industriële kast moeten kiezen.

Wat? Een industriële kast?

Het kan wat verwarrend zijn. We horen je denken. “Ik woon toch niet in een fabriek?” Nee, dat hopen we niet. We doelen dan ook op een kast met een industriële look. Zo’n meubel heeft een ontwerp dat is geïnspireerd door de stijl van fabrieken uit de negentiende en twintigste eeuw. Dit waren niet bepaald plekken waar je als werknemer met plezier naar toe ging. Maar oké, we zijn nou eenmaal dol op nostalgie, en vergeten daarbij het negatieve. En die hedendaagse industriële meubels vertonen alleen een bepaalde stijl zien, terwijl ze gewoon van hedendaagse gemakken voorzien zijn.

Stoer, robuust, sterk

Maar waarom zou je nou juist een industriële kast kopen, zoals een industriële ladenkast? Wij zijn dol op de stoere en robuuste stijl. Metaal, hout, nog meer metaal en nog meer hout zit er doorgaans verwerkt in meubels met een industriële meubel. Als het om hout gaat, betreft het vaak mangohout. Dat heeft een mooie warme kleur. En het is een milieuvriendelijke keuze. Juist, daar kan je mee thuiskomen. Mangobomen geven na verloop van tijd geen of minder vruchten meer, waarna je ze prima kunt kappen. Een nieuwe boom groeit namelijk razendsnel.

Ook nog functioneel

Geen overbodige frutsels en kleine details. Nee, industriële kasten zijn recht door zee. Logisch ook, want meubels in fabrieken moesten vroeger vooral functioneel zijn. Om dat lange leven in de fabriek uit te beelden, zien industriële kasten er vaak wat verweerd uit. Kies een exemplaar met lades, wanneer je zoveel mogelijk rommel uit je zicht wil laten verdwijnen. Kies een open kast, wanneer je spullen hebt die wel toonbaar zijn.

Plaats je televisie op een industrieel tv-meubel, leg de beste flessen wijn in een industriële wijnkast. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Door de groeiende populariteit van deze look zal het hoogstens wat lastiger zijn om te kiezen uit het enorme aanbod.

Makkelijk uit te breiden

De industriële woonstijl is een enorme hit in 2020, en was de laatste jaren al sterk in opkomst. Je kunt je hele interieur dus in de industriële stijl samenstellen. Daarom zijn er ook zoveel meubels, lampen en accessoires in deze stijl te krijgen. Je struikelt er bijna over in woonwinkels. Maar we willen niet dat je gewond raakt, dus misschien kun je beter online shoppen. 

Een winkel die veel van deze artikelen voor scherpe prijzen verkoopt, is I.d. Wonen. Het is dan ook zeker de moeite waard om hun webwinkel eens te bekijken, wanneer dit artikel jou enthousiast heeft gemaakt over de industriële kast.

Industriële boekenkast