Na lang zoeken en je opties af te wegen heb je eindelijk je droomhuis gevonden. Nu begint het leuke gedeelte: decoreren! Er is geen plaats zoals thuis. Het is dé plek waar je tot rust kunt komen. Het ontwerp en de indeling van de woning zijn hierbij zeer belangrijk. Een comfortabel warm huis nodigt ons uit om te genieten van luie zaterdagmorgen met het gezin en thuis te dineren. Waar veel mensen echter niet altijd aan denken bij de indeling van de woning, is de manier verwarming. Toch is het iets wat je zeker in overweging moet nemen. Het liefst nog voordat je de vloer legt en meubels plaatst. Wil jij heerlijk warme voeten? Kijk dan eens hier voor het laten plaatsen van elektrische vloerverwarming. https://www.electriccomfort.nl/elektrische-vloerverwarming/

Verschillende soorten verwarming

Er zijn veel manieren om een ​​huis te verwarmen. Tegenwoordig heb je een uitgebreide keuze als het aankomt op het verwarmen van de woning. Enkele van de meest voorkomende zijn een kachel, open haard of vloerverwarming. Vloerverwarming lijkt misschien nieuw en innovatief, maar het bestaat eigenlijk al heel lang. Vloerverwarming dateert zelfs helemaal uit de oude Romeinen die hun kamers verwarmden met behulp van houtgestookte vuren onder hun verhoogde marmeren vloeren.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming heeft de toepasselijke naam gekregen voor hoe deze precies wordt geïnstalleerd. In plaats van verwarmingssystemen in of aan uw muren te installeren, wordt vloerverwarming onder de vloer gelegd. Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming die zorgt voor klimaatbeheersing binnenshuis voor meer comfort. Vloerverwarming  is een luxe toevoeging aan je huis en een populaire trend in nieuwe woningen. Het zorgt voor een meer consistente verspreiding van warmte. Na installatie heeft vloerverwarming vrijwel geen onderhoud nodig en wordt het geleverd met tientallen jaren garantie.

Meer ruimte en ontwerpvrijheid

Je kunt ervoor kiezen om de verwarmingselementen als hoofdverwarming te gebruiken. Hierdoor geniet je van je hele kamer zonder radiatoren aan de muren. Zelfs de modernste radiatoren nemen ruimte in op een muur, maar met vloerverwarming is dit lang niet altijd meer nodig. Het geeft je hierbij de mogelijkheid om het huis geheel naar eigen wens in te delen. En je kunt nog steeds het vloertype kiezen dat je graag wilt, aangezien vloerverwarming goed werkt met laminaat, hout, tegels, steen, tapijt en meer.

Waarom vloerverwarming plaatsen?

Vloerverwarming is een gemakkelijke en energiezuinige manier om je huis te verwarmen en je voeten lekker warm te houden. Hoewel de kosten voor het installeren van verwarmingselementen onder de vloer hoger uit kunnen vallen dan het (laten) plaatsen van traditionele radiatoren, zijn er genoeg opties die binnen jouw budget vallen. Houd er hierbij rekening mee dat vloerverwarming op de langere termijn aanzienlijke kostenbesparingen op de energierekening oplevert.