In de zomer draag je natuurlijk liever niets op je gezicht, maar wanneer je last hebt van pigmentvlekjes of roodheid dan wil je dit natuurlijk wegwerken. In mijn blog geef ik een handige tips hoe je toch foundation kunt dragen en een mooie zomerhuid kunt hebben. Wil je graag foundation dragen in de zomer? Kies dan voor een lichtgewicht foundation. Deze foundations hebben naast een dekkende ook een voedende werking. Je kunt je lichtgewicht foundation zelf ook nog mengen met een hydraterend serum. Op deze manier creëer je zelf een foundationserum met een gehydrateerde finish. Daarnaast krijgt je huid een mooie glans, de ultieme summer glow!

Stap 1 – hydrateren, hydrateren, hydrateren!

Wil je een mooie naturel make-up look creëren? Dit begint met de juiste hydratatie. In de zomer moet je je huid niet alleen voorzien van moisturizer, maar je moet ook denken aan SPF. Het is belangrijk dat je je huid goed beschermd tegen Uv-straling. Tegenwoordig heb je veel dagcrèmes die al SPF bevatten. Daarnaast kun je ook zonnebrand over je dagcreme heen smeren. Door de huid goed in te smeren wordt je huid egaler. Make-up trekt namelijk vaak naar de droge plekjes op je huid.

Wil je graag foundation kopen? Bekijk dan de achterliggende pagina. Hier vind je verschillende foundations van Pupa. Van licht dekkend tot zeer dekkend.

foundation

Stap 2 – Concealer is je beste vriend!

Wanneer je last hebt van donkere kringen rondom je ogen dan is het handig om na de dagcrème ook nog een concealer aan te brengen. Breng bijvoorbeeld een perzikkleurige concealer aan om de blauwe/donkere huid te corrigeren. Oranje corrigeert de donkere kleur. Breng de concealer eerst aan in de binnenkant van je ooghoeken. Blend dit vervolgens zachtjes uit met je vingertoppen of een kwastje. Teken vervolgens met de concealer de letter V onder je ogen. Begin bij je binnenste ooghoek en ga langs je neusbrug naar beneden om vervolgens via je jukbeen weer omhoog te gaan. 

Stap 3 – De formule van je foundation

Welke foundation je ook kiest, de textuur is het allerbelangrijkst! De textuur van je make-up bepaalt of je dekkende, glanzende of luchtige make-up draagt. Een vloeibare foundation is verkrijgbaar van een licht dekkende variant tot een zeer dekkende variant. Wel is het zo dat een vloeibare foundation de minste dekking geeft van allemaal.

Een crème foundation is van zichzelf dikker en dus ook meer dekkend. Kies je voor een compacte foundation? Deze variant blijft meer op de huid zitten en is geschikt voor de vettere huid. Je hebt ook nog foundation mousse. De luchtige structuur kun je gemakkelijk op de huid aanbrengen met de vingers. Doe dit door middel van een kloppende beweging, zodat je de substantie luchtig houdt. Een andere optie is de spray foundation. Zelf ben ik hier niet zo’n voorstander van, omdat je je haarlijn en wenkbrauwen niet goed kunt afdekken.

Foundation

Stap 4 – De kleur van je foundation

De kleur van je foundation. Ik denk dat dat het moeilijkste is van allemaal? Als je op zoek bent naar de juiste kleur kies dan voor een kleur die zo dicht mogelijk bij je eigen huidtint in de buurt komt. Je wilt natuurlijk een stralend en egaal resultaat en geen masker of te bruin effect. Wanneer je de foundation gaat testen dan kun je dit het beste op de binnenkant van je pols of je kaaklijn doen. De kleur die het beste blend met je huid is de kleur voor jou! Ik raad aan om altijd een paar testers mee te vragen, zodat je de foundation enkele dagen kunt proberen. Soms kom je er achteraf toch achter dat de kleur of textuur van de foundation niet helemaal bij je past.

Stap 5 – Breng je foundation op de juiste manier aan

Een mooi flawless eindresultaat wordt ook grotendeels bepaald door de manier hoe je het aanbrengt. Zo breng je de concealer alleen aan op de plekken waar dat nodig is, zoals: rondom de ogen, oneffenheden en langs je neusvleugels. Heb je een vloeibare foundation? Dan kun je die het beste met een kwast of beautyblender aanbrengen. Meng de foundation van tevoren alvast met een serum op je handpalm en dip hier vervolgens de kwast in. Begin aan de binnenkant van je gezicht en werk langzamerhand naar buiten toe. Wanneer je een beautyblender gebruikt dan krijg je automatisch een dekkender resultaat. Gebruik je blush of een andere poeder? Wacht dan altijd eerst tot de foundation goed gedroogd is.